Thais vertaalbureau

THAIS VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Thai?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Thaise vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Thaise vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET THAI?

Zakendoen in een snel groeiende economie

De Thaise economie is de snelst groeiende economie van Zuidoost-Azië en draait vooral op export. Vooral de auto-industrie heeft een groot aandeel. Ook het verbouwen en exporteren van rijst is een belangrijke troef van de Thaise economie. Naast kleppers als Japan en China ontwikkelt Thailand zich ook als aantrekkelijk land voor westerse bedrijven.

Een compleet andere taal

Er zijn vrijwel geen gelijkenissen tussen het Thaise en het Latijnse schrift. Het Thai maakt gebruik van een compleet ander alfabet. Als buitenstaander een volledig correcte tekst schrijven of vertalen in het Thai is een haast onmogelijke opgave. Daarom worden teksten bij vertaalbureau Lingohopper steeds vertaald door moedertaalsprekers.

Waarom Lingohopper als Thais vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Thaise vertaling

Een correcte, zakelijke tekst schrijven in het Thai zonder Thai als moedertaal te hebben is bijna ondoenbaar. De Thaise vertalers van vertaalbureau Lingohopper hebben Thai als moedertaal en hebben de taal dus volledig onder de knie. Ze zijn ook opgegroeid in de cultuur en kunnen die cultuurverschillen meenemen in de vertaling. Zo zijn je teksten niet enkel correct vertaald in het Thai, maar ook nog eens volledig cultureel aangepast.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij vertaalbureau Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Thaise vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente vertaling in het Thai garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Thai te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Thai

Naast translation memories maken we bij vertaalbureau Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Thai? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET Thai

Frequent vertaalde talencombinaties met Thai als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Thai als brontaal zijn Thai-Engels, Thai-Japans en Thai-Duits.

Frequent vertaalde talencombinaties met Thai als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Thai als doeltaal zijn Engels-Thai, Japans-Thai en Duits-Thai.

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR Thaise VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Thai te laten vertalen

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Chinese vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Japanse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Koreaanse vertalingen.

Thaise vertaling nodig?

Vertrouw op vertaalbureau Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Thai. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.