Italiaans vertaalbureau

ITALIAANS VERTAALBUREAU MET ITALIAANSE FLAIR EN ITALIAANS TEMPERAMENT

Een tekst laten vertalen in het Italiaans?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Italiaanse vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Italiaanse vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET ITALIAANS?

Cultuurland Italië

Italiaans toerisme 2017

Italië barst van de cultuur en is daarom zeer geliefd bij vakantiegangers. Jaarlijks bezoeken massa’s mensen de verschillende prachtige Italiaanse streken. Van de stranden aan de Middellandse Zee tot de culturele stadscentra van Firenze en Rome. Italië was in 2017 zelfs het vijfde meest bezochte land ter wereld. Het Italiaanse toerisme is ook nog steeds aan het groeien. Daarom is het belangrijk om in de toeristische sector voor correcte vertalingen uit het Italiaans te zorgen.

De Italiaanse economie

Na Duitsland en Frankrijk heeft Italië de grootste economie van Europa. Er zijn dus veel gezonde bedrijven om zaken mee te doen. Italië heeft tal van exportproducten die naar heel Europa vervoerd worden. Zonder correcte Italiaanse communicatie is het echter moeilijk om zaken te doen met Italiaanse bedrijven. Daarom zorgen wij voor een Italiaanse vertaling van teksten door moedertaalsprekers. Zo heb je de grootste kans om geslaagd zaken te doen met Italiaanse ondernemingen en bedrijven. Italiaans wordt ook gesproken in San-Marino en Zwitserland.

Italiaanse stijl en Italiaans temperament

In Italië is alles stijlvol en recht op de man af. Om je communicatie af te stemmen op Italianen, moet je daar uiteraard ook rekening mee houden. De moedertaalsprekende Italiaanse vertalers van vertaalbureau Lingohopper zorgen voor Italiaanse vertalingen die perfect aangepast zijn aan de context en de doelgroep.

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

Waarom Lingohopper als Italiaans vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Italiaanse vertaling

Een goede Italiaanse vertaling is niet enkel zinnetjes vertalen. Je moet er de juiste swing in krijgen. Het Italiaans is zo’n mooie taal dat hij zelfs op papier mooi moet klinken. Voor zo’n vertaling moet je bij Lingohopper zijn. Jouw teksten worden vertaald door professionele vertalers met Italiaans als moedertaal. Zij zorgen voor een vertaling om Mamma-mia! op te zeggen.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Italiaanse vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente vertaling in het Italiaans garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Italiaans te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Italiaans

Naast translation memories maken we bij Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Italiaans? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET ITALIAANS

Frequent vertaalde talencombinaties met Italiaans als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Italiaans als brontaal zijn Italiaans-Engels, Italiaans-Frans, Italiaans-Duits en Italiaans-Nederlands

Frequent vertaalde talencombinaties met Italiaans als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Italiaans als doeltaal zijn Engels-Italiaans, Frans-Italiaans, Duits-Italiaans en Nederlands-Italiaans

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR ITALIAANSE VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Italiaans te laten vertalen

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Engelse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Franse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Duitse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Spaanse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Portugese vertalingen.

Italiaanse vertaling nodig?

Vertrouw op Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Italiaans. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.