Prijzen en Tarieven van vertalingen

Prijzen en Tarieven van vertalingen

Hoe wordt de prijs van een vertaling berekend? En welke tarieven passen een vertaler of een vertaalbureau toe? Wil je meer weten over de prijs van een vertaling tot stand komt? Lees dan hieronder hoeveel een vertaling kost.

Liever meteen een offerte voor je vertaling?

Vraag dan via de knop hieronder een gratis offerte voor jouw vertaling.

Vertalen is maatwerk

Hoeveel een vertaling kost, is uiteraard voor elke klant belangrijk. Maar voor vertalingen is er niet zoiets als een standaard prijslijst. Je kunt vertaalwerk min of meer vergelijken met een aannemer die een huis voor je bouwt. Elk project is anders. En bijgevolg is ook de prijs voor elk project anders.

Een vertaling is geen iPhone. In het geval van de iPhone zie je al voor de aankoop wat je krijgt en weet je wat je mag verwachten. Je kunt bovendien bij meerdere aanbieders eens gaan kijken wie de interessantste prijs en de beste service biedt. Niet zo bij vertalingen. Als je je vertaling bestelt, dan heb je je “product” nog niet gezien. Net zoals je voor de bouw van je huis nog niet weet welke kwaliteit van werk je aannemer precies zal afleveren.

Daarom zijn vertrouwen en transparantie zo belangrijk in de vertaalsector, net zoals in de bouw. Afgaande op referenties maak je al een eerste selectie van leveranciers, die je naar hun offerte vraagt. Hun aanbieding is bij voorkeur zo transparant mogelijk. Hoe beter jij de offerte begrijpt, hoe beter je kunt inschatten wat je precies krijgt voor je geld en hoe zeer de leverancier jouw vertrouwen verdient.

Volumes en Tarieven

Vertalers en vertaalbureaus berekenen de prijs voor je vertaling allemaal op hun eigen manier. Er zijn verschillende berekeningswijzen om te komen tot een offerte voor je vertaling.

Hoeveel je vertaling kost, hangt echter in bijna alle gevallen hoofdzakelijk af van twee parameters. Die parameters zijn het te vertalen volume tekst en het tarief voor de vertaling in de gekozen talencombinatie.

Het tarief voor de vertaling kiezen vertalers en vertaalbureaus elk voor zich. De prijsvorming wordt evenwel gestuurd door de markt. Om het tekstvolume te berekenen, worden meerdere eenheden gebruikt: pagina’s, woorden, minuten enz.

Wil je alles weten over hoe de prijs van je vertaling berekend wordt?
Download dan nu ons GRATIS WHITEPAPER.

Hoe wordt de prijs van je vertaling berekend?

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en wij sturen je de whitepaper GRATIS toe.

Wij verwerken jouw gegevens met respect voor jouw privacy en de geldende wetgeving. In onze privacyverklaring kun je lezen hoe wij jouw gegevens verwerken.