Bosnisch vertaalbureau

BOSNISCH VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Bosnisch?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Bosnische vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Bosnische vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET BOSNISCH?

De Bosnische fierheid van de Bosniakken

Bosnië en Herzegovina is een Balkanland in het Zuiden van Europa. Het scheurde zich in 1992 als derde land af van Joegoslavië. Er zijn 3 grote etnische groepen in Bosnië en Herzegovina: de Bosniakken, de Serviërs en de Kroaten. De Bosniakken spreken Bosnisch en zijn zeer op hun land en taal gericht. Een goede Bosnische vertaling is een must om te communiceren met Bosniakken. In Bosnië en Herzegovina zijn ook Servisch en Kroatisch officiële talen. Bosnisch wordt ook gesproken in delen van Servië en Montenegro.

Toerisme in Bosnië en Herzegovina

Bosnië en Herzegovina is nog geen grote toeristische trekpleister. Het land heeft echter zeker potentieel. Het is een ideale bestemming voor avontuurlijke natuurvakanties. Je kan er in de wilde natuur klimmen, raften, skiën, vissen, jagen of duiken. Je kunt er genieten van een prachtig uitzicht tijdens een van de mooiste treinroutes ter wereld.

Waarom Lingohopper als Bosnisch vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Bosnische vertaling

Bosnisch wordt door een beperkt aantal mensen gesproken. Als je deze mensen echter wilt aanspreken, doe je dat best in het correct Bosnisch. Onze moedertaalsprekende Bosnische vertalers zorgen voor een correcte Bosnische vertaling. Als je de hele bevolking van Bosnië en Herzegovina wil aanspreken, laat je je teksten best ook vertalen in het Servisch en in het Kroatisch.

In de toeristische sector kunnen professionele vertalingen uit het Bosnisch van pas komen. Zo kun je Bosnië en Herzegovina op een juiste en mooie manier in de kijker zetten als vakantiebestemming.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij vertaalbureau Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Bosnische vertaling. Zo kunnen wij een juiste, consequente vertaling in het Bosnisch garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Bosnisch te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Bosnisch

Naast translation memories maken we bij Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Bosnisch? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET Bosnisch

Frequent vertaalde talencombinaties met Bosnisch als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Bosnisch als brontaal zijn Bosnisch-Engels, Bosnisch-Duits, Bosnisch-Italiaans en Bosnisch-Nederlands.

Frequent vertaalde talencombinaties met Bosnisch als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Bosnisch als doeltaal zijn Engels-Bosnisch, Servisch-Bosnisch, Italiaans-Bosnisch en Grieks-Bosnisch.

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR Bosnische VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Bosnisch te laten vertalen

  • Onze vertalers vertalen ook jouw Folders in het Bosnisch.
  • Onze vertalers vertalen ook jouw Flyers in het Bosnisch.
  • Onze vertalers vertalen ook jouw Websites in het Bosnisch.

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Kroatische vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Griekse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Duitse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Roemeense vertalingen.

Bosnische vertaling nodig?

Vertrouw op Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Bosnisch. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.