Hongaars vertaalbureau

HONGAARS VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Hongaars?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Hongaarse vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Hongaarse vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET HONGAARS?

Hongarije en buurlanden

Door de splitsing van het vroegere Joegoslavië zitten er niet alleen Hongaren in Hongarije, maar ook in de buurlanden. Deze Hongaarse minderheden (6,9 miljoen mensen) spreken ook Hongaars. In totaal spreken er om en bij de 14,5 miljoen mensen Hongaars, verspreid over onder andere Hongarije, Slovenië, Servië, Oostenrijk en Roemenië. Het Hongaars is dus zeker geen kleine taal.

Een unieke taal

Het Hongaars is aan vrijwel geen enkele andere taal verwant. Het Ests en het Fins zitten wel in dezelfde talenfamilie, de Finoegrische talen. Toch kunnen ook de Esten en de Finnen praktisch niets verstaan van het Hongaars. Om deze 14,5 miljoen mensen aan te spreken, moet je goed Hongaars beheersen. De Hongaarse vertalers van Lingohopper zijn allemaal native speakers. Of het nu gaat over websiteteksten, productinformatie of conclusies, onze vertalers zorgen voor feilloze Hongaarse vertalingen.

Hongaren maken ook gebruik van een eigen alfabet. Hoewel het Hongaars het Latijnse alfabet gebruikt, hebben de Hongaren letters toegevoegd om ontbrekende klanten te kunnen schrijven. Een voorbeeld is de letters cs, dz en dzs. Deze letters worden gebruikt omdat het Hongaars vrijwel volledig fonetisch geschreven wordt. De ú of á zijn ook aparte letters in het Hongaarse alfabet. Het streepje boven een klinker duidt aan of dit een korte of een lange klinker is. Ook medeklinkers kunnen lang of kort zijn. Een dubbele medeklinker is lang, een enkele is kort.

Waarom Lingohopper als HONGAARS vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Hongaarse vertaling

Omdat het Hongaars zo uniek is en volledig fonetisch geschreven wordt, is een goede vertaling in of uit het Hongaars maken geen makkelijke opdracht. Daarom beschikken we bij vertaalbureau Lingohopper over professionele vertalers met het Hongaars als moedertaal. Zij zorgen voor nauwkeurig vertaalde teksten.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Hongaarse vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente vertaling in het Hongaars garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Hongaars te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Hongaars

Naast translation memories maken we bij Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Hongaars? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET HONGAARS

Frequent vertaalde talencombinaties met Hongaars als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Hongaars als brontaal zijn Hongaars-Engels, Hongaars-Frans en Hongaars-Duits.

Frequent vertaalde talencombinaties met Hongaars als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Hongaars als doeltaal zijn Engels-Hongaars, Frans-Hongaars en Duits-Hongaars.

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR HONGAARSE VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Hongaars te laten vertalen

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Roemeense vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Sloveense vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Slowaakse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Servische vertalingen.

Hongaarse vertaling nodig?

Vertrouw op Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Hongaars. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.