Russisch vertaalbureau

RUSSISCH VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Russisch?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Russische vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Russische vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET RUSSISCH?

Grootste taal van Europa

Het Russisch heeft zo’n 150 miljoen moedertaalsprekers en 110 miljoen niet-moedertaalsprekers. Hiermee is het de grootste taal van Europa. Het Russisch wordt niet enkel gesproken in Rusland zelf, maar ook in onder andere Kazachstan en Wit-Rusland. Ook in Estland, Georgië, Letland, Litouwen, Moldavië en Oekraïne vind je een groot aantal mensen dat Russisch spreekt. In deze landen is het Russisch echter geen officiële landstaal.

Een vorm van Cyrillisch schrift

Het Russisch is een Slavische taal. Het maakt gebruik van een vorm van het Cyrillische schrift, waardoor het moeilijk wordt om als westerling Russisch te begrijpen. In het Russisch maakt men ook gebruik van klanken die veel Europeanen niet kennen. Om een perfecte Russische vertaling te krijgen is het dus aangewezen een native speaker te laten vertalen. Bij vertaalbureau Lingohopper worden teksten vertaald professionele vertalers met het Russisch als moedertaal.

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

Waarom Lingohopper als RUSSISCH vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Russische vertaling

Het Russisch is een taal die weinig verwant is aan andere talen. Het Russische alfabet is een specifieke vorm van het Cyrillische schrift. Om professionele teksten, zoals bedrijfsbrochures of algemene voorwaarden, te vertalen in het Russisch, kun je dus beter een native speaker bij de hand nemen. Bij vertaalbureau Lingohopper gaan we voor perfecte vertalingen die ook rekening houden met culturele verschillen. Daarom worden teksten in het Russisch steeds vertaald door moedertaalsprekers. Onze professionele Russische vertalers zijn opgegroeid met de Russische taal en cultuur en kunnen zo voor perfecte Russische vertalingen zorgen.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij vertaalbureau Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Russische vertaling. Zo kunnen wij een juiste, consequente vertaling in het Russisch garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Russisch te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Russisch

Naast translation memories maken we bij vertaalbureau Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Russisch? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET RuSSiSCH

Frequent vertaalde talencombinaties met Russisch als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Russisch als brontaal zijn Russisch-Engels, Russisch-Duits, Russisch-Nederlands en Russisch-Frans.

Frequent vertaalde talencombinaties met Russisch als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Russisch als doeltaal zijn Engels-Russisch, Duits-Russisch, Nederlands-Russisch en Frans-Russisch.

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR RUSSISCHE VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Russisch te laten vertalen

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Duitse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Estse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Letse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Oekraïense vertalingen.

Russische vertaling nodig?

Vertrouw op vertaalbureau Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Russisch. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.