Noors vertaalbureau

NOORS VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Noors?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Noorse vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Noorse vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET NOORS?

Laag bevolkingsaantal, hoge levenskwaliteit

Er zijn relatief gezien niet veel Noren, maar de 5 miljoen Noren die er zijn, leven in een goed ontwikkeld land. Zowel op economisch als op sociaal vlak staat Noorwegen aan de top van Europa. Het land werd door de Verenigde Naties al meermaals uitgeroepen tot meest ontwikkelde land.

Noren zijn erg gehecht aan hun land

Net omdat Noorwegen zo goed ontwikkeld is, is de bevolking erg gehecht aan hun land. Noorwegen kon al meerdere keren toetreden tot de Europese Unie, maar dat werd steeds in een referendum tegengehouden door het volk. Noren hechten niet enkel veel belang aan hun land, maar daarmee ook aan hun taal. Noors is de enige officiële taal in Noorwegen. Om zakelijke of commercieel te communiceren met Noren heb je dus nauwkeurig vertaalde Noorse teksten nodig. Of het nu gaat om e-mails, bedrijfsbrochures of productfiches.

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

Noorse economie

Het grootste deel van het Noorse grondgebied is niet bruikbaar voor economische activiteiten. Er is weinig landbouw en de meeste voedingsproducten worden daarom geïmporteerd. De belangrijkste Noorse industrieën zijn aardolie- en gasproductie, scheepvaart en handel. Daarnaast is hout een belangrijk exportproduct. Een kwart van het Noorse grondgebied is immers bebost.

Waarom Lingohopper als NOORS vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Noorse vertaling

Omdat de economie het zo goed doet in Noorwegen, is het natuurlijk interessant om daar als bedrijf zaken te doen. Het nadeel aan deze welvarende economie is dat Noren minder snel zakendoen met andere landen. Je kunt het ijs echter breken met Noorse vertalingen die niet enkel correct zijn, maar ook rekening houden met de culturele gewoontes van Noorwegen. De professionele Noorse vertalers van Lingohopper zijn steeds moedertaalsprekers. Ze zijn dus opgegroeid in de Noorse cultuur en kunnen jouw teksten nauwkeurig vertalen zodat jij perfect kan communiceren met Noren.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij vertaalbureau Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Noorse vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente vertaling uit het Noors garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Noors te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Noors

Naast translation memories maken we bij Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Noors? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET NOORS

Frequent vertaalde talencombinaties met Noors als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Noors als brontaal zijn Noors-Duits, Noors-Engels, Noors-Nederlands en Noors-Fins.

Frequent vertaalde talencombinaties met Noors als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Noors als doeltaal zijn Duits-Noors, Engels-Noors, Nederlands-Noors en Fins-Noors

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR Noorse VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Noors te laten vertalen

  • Onze vertalers vertalen ook jouw Folders in het Noors.
  • Onze vertalers vertalen ook jouw Websites in het Noors.
  • Onze vertalers vertalen ook jouw Flyers in het Noors.
  • Onze vertalers vertalen ook jouw Algemene voorwaarden in het Noors.
  • Onze vertalers vertalen ook jouw Blogs in het Noors.
  • Onze vertalers vertalen ook jouw Reportages in het Noors.

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Zweedse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Finse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Duitse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Deense vertalingen.

Noorse vertaling nodig?

Vertrouw op Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Noors. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.