Slowaaks vertaalbureau

SLOWAAKS VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Slowaaks?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Slowaakse vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Slowaakse vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET SLOWAAKS?

Hoge levensstandaard in een welvarende economie

Slowaken hebben over het algemeen een hoog inkomen door de welvarende economie. Hierdoor ligt de levensstandaard ook hoger dan in andere Europese landen. Er wordt vaker gekozen voor luxeproducten en producten met naam. De economie is nog steeds aan het groeien. In 2017 was de economie van Slowakije de derde snelst groeiende van de eurozone. Sinds 2009 is Slowakije lid van de Europese Unie. Het is een gegeerd land voor buitenlandse investeerders, mede dankzij relatief lage lonen en belastingen. Daarnaast is Slowakije erg goed gelegen om zaken mee te doen in Europa.

Slowaakse wetenschap

Slowakije heeft in het verleden al heel wat belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen gedaan. Het land beschikt over veel middelen om onderzoek te doen in verschillende takken van de wetenschap. Op dit moment staat Slowakije in de wachtrij om lid te worden van het Europees Ruimteagentschap.

Waarom Lingohopper als slowaaks vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Slowaakse vertaling

Slowakije is zeer populair bij buitenlandse multinationals. Steeds meer buitenlandse bedrijven vestigen zich in Slowakije. Zonder goede Slowaakse vertalingen is dit echter veel moeilijker. De Slowaakse vertalers van Lingohopper zorgen voor vertalingen die rekening houden met cultuur en context. Onze vertalers zijn namelijk steeds moedertaalsprekers.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij vertaalbureau Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Slowaakse vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente vertaling in het Slowaaks garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Slowaaks te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Slowaaks

Naast translation memories maken we bij Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Slowaaks? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET slowaaks

Frequent vertaalde talencombinaties met Slowaaks als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Slowaaks als brontaal zijn Engels-Slowaaks, Pools-Slowaaks en Duits-Slowaaks.

Frequent vertaalde talencombinaties met Slowaaks als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Slowaaks als doeltaal zijn Engels-Slowaaks, Duits-Slowaaks en Pool-Slowaaks.

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR SLOWAAKSe VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Slowaaks te laten vertalen

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Poolse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Duitse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Oekraïense vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Hongaarse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Russische vertalingen.

Slowaakse vertaling nodig?

Vertrouw op Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Slowaaks. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.