Zweeds vertaalbureau

ZWEEDS VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Zweeds?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Zweedse vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Zweedse vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET ZWEEDS?

Straffe economie met design, hout en winkels

De Zweedse economie staat in het buitenland vooral bekend om strakke designvoorwerpen. IKEA is een van de grootste winkelketens voor meubilair en ook H&M is van Zweedse origine. Zweden weten dus hoe ze moeten verkopen. Naast designproducten en multinationale winkelketens is houtproductie nog een grote troef van de Zweedse economie. Zweden groeit erg snel en wordt steeds aantrekkelijker voor buitenlandse investeerders. Nauwkeurige Zweedse vertalingen van productfiches of bedrijfsbrochures komen daarbij goed van pas. Er worden ook steeds meer websites naar het Zweeds vertaald om de Zweedse markt te bespelen.

Duurzaam en innovatief

Zweden is al jarenlang een van de koplopers wat duurzame energie betreft. In 2014 werd 50% van de energie in Zweden duurzaam gegenereerd. Dit heeft veel te maken met de Zweedse oliecrisis in 1973. Sindsdien wordt elektriciteit vooral opgewekt door kernenergie en waterkracht. Tegen 2020 wil Zweden volledig onafhankelijk zijn van olie. Heb jij activiteiten in duurzaamheid? Dan kun je met sterke Zweedse vertalingen successen boeken op de Zweedse markt.

Waarom Lingohopper als zweeds vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Zweedse vertaling

Economisch en sociaal loopt het erg goed in Zweden. De economie groeit en dat maakt Zweden populair in de rest van Europa. Steeds meer Europese bedrijven wagen hun kans op de Zweedse markt. Om succesvol zaken te doen in Zweden kun je wel beter goede Zweedse teksten hebben. Bij Lingohopper zorgen we daarvoor. Onze professionele Zweedse vertalers zijn moedertaalsprekers en voelen de Zweedse taal en gewoonten dus perfect aan.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij vertaalbureau Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Zweedse vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente vertaling uit het Zweeds garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Zweeds te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Zweeds

Naast translation memories maken we bij Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Zweeds? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET ZWEEDS

Frequent vertaalde talencombinaties met Zweeds als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Zweeds als brontaal zijn Zweeds-Engels, Zweeds-Duits, Zweeds-Nederlands en Zweeds-Fins.

Frequent vertaalde talencombinaties met Zweeds als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Zweeds als doeltaal zijn Duits-Zweeds, Engels-Zweeds, Nederlands-Zweeds en Fins-Zweeds.

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR ZWEEDSE VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Zweeds te laten vertalen

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Noorse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Finse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Duitse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Deense vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Estse vertalingen.

Zweedse vertaling nodig?

Vertrouw op Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Zweeds. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.