Artikel vertalen

Artikel vertalen

Wil jij een artikel laten vertalen?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en hebben veel ervaring met het vertalen van artikels en andere publicaties.

AANDACHTSPUNTEN BIJ HET VERTALEN VAN EEN ARTIKEL

Aantrekkelijk schrijven voor nieuwe doelgroep

Een artikel moet mensen aantrekken om te lezen. De titel moet goed gekozen zijn en de opbouw moet gestructureerd en logisch in mekaar zitten. Dat is in elke taal zo. Een artikel kan daarom niet letterlijk vertaald worden. De titel moet bijna altijd creatiever vertaald worden, zodat hij opvalt, uitnodigt om te lezen en de lading van het artikel dekt. De vertalers van Lingohopper hebben jarenlange ervaring met het vertalen van publicaties. Ze kunnen dus ook jouw artikel perfect vertalen, zodat je artikel vlot en aangenaam leesbaar is in een andere taal.

Opletten met uitdrukkingen

Om een punt te maken in een artikel, worden geregeld uitdrukkingen gebruikt die enkel in die taal gekend zijn. Deze moeten uiteraard vertaald worden naar de correcte uitdrukking in de doeltaal. Ook verwijzingen moeten vaak aangepast worden. Een verwijzing naar een lokale voetbalspeler moet bijvoorbeeld worden aangepast als het artikel vertaald wordt voor een doelgroep die deze voetballer niet kent.

Hoe vertaalt lingohopper jouw ARTIKEL?

Het doel en de doelgroep bepalen

Voordat we het artikel gaan vertalen, bekijken we eerst het doel en de doelgroep van het artikel. Op die manier kunnen we het artikel beter vertalen, zodat het aantrekkelijk blijft voor de nieuwe doelgroep.

Het artikel vertalen

Na de analyse van het doel en de doelgroep gaan we over tot de effectieve vertaling. De vertalingen gebeuren steeds door native speakers. We vertalen de artikels op zo’n manier dat de informatie dezelfde blijft en dat het uitnodigt tot lezen. Bij elke vertaling houden we ook rekening met jouw specifieke wensen voor de vertaling. Misschien is er een term die je op een bepaalde manier wilt laten vertalen? Geen probleem. Wij zetten al je vertaalvoorkeuren in je glossarium zodat elke tekst vertaald wordt zoals jij dat wil.

Controle van het vertaalde artikel

Zelfs de beste vertaler kan soms een foutje maken. Daarom controleren we de vertaalde artikels altijd nog eens. We controleren de vertalingen aan de hand van moderne vertaalsoftware op onder andere dubbele vertalingen. Zo kunnen we jou een perfecte vertaling garanderen.

WIE VERTAALT JOUW ARTIKEL?

Professionele vertalers met de doeltaal als moedertaal

Alle teksten worden vertaald door professionele vertalers met de doeltaal als moedertaal. Native speakers kunnen termen, uitdrukkingen en achterliggende gedachten het beste vertalen. Zo behoudt het artikel alle informatie en nodigt het uit tot lezen.

IN DEZE TALEN WORDEN DE MEESTE ARTIKELS VERTAALD

De meest populaire talen om artikels in te vertalen:

ANDERE ONDERWERPEN

Deze onderwerpen kunnen ook interessant zijn voor jou

Een artikel laten vertalen?

Vertrouw op Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde artikels. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.