Deens vertaalbureau

DEENS VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Deens?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Deense vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Deense vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET DEENS?

Welvarend Scandinavisch land

De economie van Denemarken draait goed. Vooral sinds de Tweede Wereldoorlog is de economie er sterk op vooruit gegaan. Vroeger was er in Denemarken vooral landbouw, maar sinds 1945 zetten de Denen steeds meer in op industrie. Het is een belangrijke exporteur van industriële machines naar Europa en de VS. Vele bedrijven uit verschillende landen handelen met Deense bedrijven of verkopen hun producten in Denemarken. Met een goede Deense vertaling van je productinformatie, website en advertenties kun je efficiënt zakendoen in Denemarken. Het Deens is de enige officiële taal in Denemarken.

Windenergie

Denemarken is wereldleider in windenergie. Het land produceert een groot aantal windturbines en verscheept en plaatst die over de hele wereld. Veel Deense bedrijven zetten zich in voor duurzaamheid en innovatie.

Waarom Lingohopper als deens vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Deense vertaling

Deens is de enige officiële landstaal in Denemarken. Communiceren met een Deen doe je daarom best in het Deens. Bij Lingohopper worden jouw teksten vertaald door moedertaalsprekers. Onze professionele Deense vertalers zijn opgegroeid met de Deense cultuur en vertalen jouw teksten nauwkeurig met oog op de context en de boodschap.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij vertaalbureau Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Deense vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente vertaling uit het Deens garanderen.

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Deens te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Deens

Naast translation memories maken we bij Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Deens? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET Deens

Frequent vertaalde talencombinaties met Deens als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Deens als brontaal zijn Duits-Deens, Nederlands-Deens en Engels-Deens.

Frequent vertaalde talencombinaties met Deens als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Deens als doeltaal zijn Deens-Duits, Deens-Engels en Deens-Nederlands.

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR deense VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Deens te laten vertalen

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Duitse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Zweedse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Noorse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Finse vertalingen.

Deense vertaling nodig?

Vertrouw op Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Deens. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.