Bulgaars vertaalbureau

BULGAARS VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Bulgaars?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Bulgaarse vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Bulgaarse vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET BULGAARS?

Een ‘eenvoudige’ Slavische taal

Bulgaars is enkel een officiële landstaal in Bulgarije. Toch vind je ook mensen die Bulgaars spreken in Oekraïne, Moldavië, Servië en Griekenland. Er spreken in totaal zo’n 9 miljoen mensen Bulgaars. Dat zijn er niet bijster veel, maar bij Lingohopper hebben we er enkele die de taal zo goed beheersen dat ze perfect jouw formele teksten kunnen vertalen.

Het Bulgaars wordt geschreven in het cyrillische alfabet. Dit schrift wordt ook gebruikt in onder andere het Russisch en het Servisch. Men zegt dat het Bulgaars de meest eenvoudige Slavische taal is, omdat het praktisch geen gebruik meer maakt van zijn oorspronkelijke naamvallen.

Bulgarije als Europees zakenland

Sinds de tweede wereldoorlog is Bulgarije erg geïndustrialiseerd. De Bulgaren maken er machines, voeding en chemische producten en verwerken er metaal tot bruikbare producten. De Bulgaarse landbouw is ook belangrijk voor de nationale economie. Onder andere wijn, tarwe en tabak wordt er geproduceerd. Zakendoen met Bulgaren lukt vaak echter alleen in het Bulgaars. Een correcte vertaling van je bedrijfsbrochure of algemene voorwaarden kan dus zeker van pas komen.

Sinds 2007 maakt Bulgarije deel uit van de Europese Unie. Sindsdien wordt er steeds vaker gehandeld tussen Bulgarije en West-Europese landen. Op dit moment betaal je in Bulgarije nog met de lev, maar de Bulgaren staan op de wachtlijst om de euro in te voeren. Ze moeten enkel nog een paar economische doelen verwezenlijken voor ze groen licht krijgen van Europa. Als Bulgarije de euro als officiële munt invoert, zal de handel tussen hen en de rest van de EU opnieuw erg groeien.

Wat toerisme betreft is er voor ieder wat wils in Bulgarije. De dorpen en steden barsten er van de culturele pracht, en op de stranden van de Zwarte Zee kun je languit genieten van een luilekkervakantie. Ook avonturiers kunnen in Bulgarije terecht. De mistige bergen zijn ideaal voor epische wandelingen.

Waarom Lingohopper als Bulgaars vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Bulgaars vertaling

Wil je communiceren met Bulgaren, dan zal het waarschijnlijk in het Bulgaars moeten. Slechts weinig Bulgaren spreken voldoende Engels om zakelijke conversaties aan te gaan. Maak het hen daarom makkelijker en laat je e-mails of productinformatie vertalen naar het Bulgaars. Bij vertaalbureau Lingohopper worden jouw teksten vertaald door professionele vertalers met Bulgaars als moedertaal.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Bulgaarse vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente vertaling in het Bulgaars garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Bulgaars te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Bulgaars

Naast translation memories maken we bij Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Bulgaars? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET Bulgaars

Frequent vertaalde talencombinaties met Bulgaars als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Bulgaars als brontaal zijn Bulgaars-Engels, Bulgaars-Italiaans, Bulgaars-Duits en Bulgaars-Frans.

Frequent vertaalde talencombinaties met Bulgaars als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Bulgaars als doeltaal zijn Italiaans-Bulgaars, Grieks-Bulgaars, Engels-Bulgaars en Duits-Bulgaars.

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR bulgaarse VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Bulgaars te laten vertalen

  • Onze vertalers vertalen ook jouw Productinformatie in het Bulgaars.
  • Onze vertalers vertalen ook jouw Flyers in het Bulgaars.
  • Onze vertalers vertalen ook jouw Folders in het Bulgaars.

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Servische vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Griekse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Duitse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Roemeense vertalingen.

Bulgaarse vertaling nodig?

Vertrouw op Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Bulgaars. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.