Lets vertaalbureau

LETS VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Lets?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Letse vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Letse vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET LETS?

Zakendoen in Letland

De Letten kregen het economisch zwaar te verduren tijdens de financiële crisis in 2007. Het dwong het land om stevig te besparen. Sinds de crisis is Letland, mede dankzij steun van de Europese Unie, uit de recessie geklommen. De economie is nu opnieuw groeiende en trekt steeds meer bedrijven naar Letland. Bedrijven die in Letland zakendoen hebben ongetwijfeld Letse vertalingen nodig. Onze moedertaalsprekende Letse vertalers vertalen bedrijfs- en marketingteksten in perfect Lets. Of het nu gaat om websiteteksen, algemene voorwaarden, bedrijfsstrategieën of een ander document.

Verwant aan het Litouws

Het Lets is erg verwant aan het Litouws. Er zijn wel enkele verschillen, zoals de klemtoon op de eerste lettergreep in het Lets. Aan het Ests, de taal van die andere Baltische staat, is noch het Lets, noch het Litouws verwant.

Waarom Lingohopper als Lets vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Letse vertaling

Om zaken te doen in Letland heb je de nodige kennis van de cultuur en geschiedenis van het land nodig. Onze vertalers zijn native speakers en zijn opgegroeid in de cultuur van Letland. Ze kunnen elke tekst dus perfect vertalen in het Lets, met oog op culturele verschillen en gewoonten.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij vertaalbureau Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Letse vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente vertaling in het Lets garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Lets te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Lets

Naast translation memories maken we bij Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Lets? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET LETS

Frequent vertaalde talencombinaties met Lets als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Lets als brontaal zijn Lets-Engels, Lets-Nederlands, Lets-Duits en Lets-Russisch.

Frequent vertaalde talencombinaties met Lets als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Lets als doeltaal zijn Engels-Lets, Nederlands-Lets, Duits-Lets en Frans-Lets.

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR LEtse VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Lets te laten vertalen

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Litouwse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Estse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Russische vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Duitse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Finse vertalingen.

Letse vertaling nodig?

Vertrouw op Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Lets. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.