Frans vertaalbureau

FRANS VERTAALBUREAU MET EEN ZEKERE
JE-NE-SAIS-QUOI

Een tekst laten vertalen in het Frans?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Franse vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Franse vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET FRANS?

Verspreiding van het Frans

Groot bereik

Een correcte Franse vertaling heeft een enorm bereik. Er zijn wereldwijd zo’n 75 miljoen mensen met Frans als moedertaal. In 26 landen verspreid over Europa, Afrika en Amerika is Frans een officiële landstaal. Door je teksten te laten vertalen door professionele vertalers met Frans als moedertaal, creëer je dus kansen om klanten of zakenpartners uit deze groep te halen. Naast deze moedertaalsprekers zijn er wereldwijd ook vele mensen die Frans spreken als secundaire of tertiaire taal.

Frans is een wereldtaal

Frans wordt niet enkel veel gesproken, het is ook wereldwijd bekend. Parijs is met haar Eiffeltoren bijvoorbeeld wereldberoemd. Iedereen weet dat Parijs de lichtstad is en dat men daar Frans spreekt. Dit zorgt voor een algemene interesse voor de Franse taal.

Franse vertalingen om zaken te doen in Europa

Frans is een van de meest voorkomende talen in Europa. Niet alleen omdat het in verschillende landen een officiële taal is, maar ook omdat veel Europeanen basis Frans kennen. Hierdoor wordt Frans geregeld gebruikt als voertaal om zaken te doen. Een nauwkeurige Franse vertaling van jouw bedrijfsbrochure, jaarverslag of e-mails kan jouw bedrijf dus nieuwe zakenpartners opleveren.

Waarom Lingohopper als Frans vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Franse vertaling

Een goede Franse vertaling maken is meer dan enkel zinnen vertalen. Het Frans is lang niet overal hetzelfde. In Frankrijk spreekt men een ander soort Frans dan in België. Daarom zorgen we er bij vertaalbureau Lingohopper voor dat jouw teksten nauwkeurig vertaald worden door professionele vertalers met Frans als moedertaal. Zo garanderen we dat jouw Franse vertaling de boodschap klaar en duidelijk overbrengt naar je doelgroep.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij vertaalbureau Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Franse vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente Franse vertaling garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Frans te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Frans

Naast translation memories maken we bij Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in het Frans? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET FRANS

Frequent vertaalde talencombinaties met Frans als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Frans als brontaal zijn Frans-Nederlands, Frans-Duits, Frans-Engels, Frans-Spaans en Frans-Italiaans.

Frequent vertaalde talencombinaties met Frans als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Frans als doeltaal zijn Nederlands-Frans, Duits-Frans, Engels-Frans, Spaans-Frans en Italiaans-Frans

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR FRANSE VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Frans te laten vertalen

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Duitse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Engelse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Spaanse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Italiaanse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Portugese vertalingen.

Franse vertaling nodig?

Vertrouw op Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Frans. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.