Litouws vertaalbureau

LITOUWS VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Litouws?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Litouwse vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Litouwse vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET LITOUWS?

Nauw verwant aan het Lets

Litouwen behoort samen met Letland en Estland tot de Baltische Staten. Toch is het Litouws nauw verwant aan het Lets, maar totaal niet aan het Ests. Het Ests is een specifieke taal die meer op het Fins lijkt. Tussen het Litouws en het Lets zijn er toch nog wat culturele en taalkundige verschillen. Onze Litouwse vertalers hebben het Litouws als moedertaal en zijn opgegroeid met de gewoontes en gebruiken van Litouwen. Daarom kunnen zij teksten perfect vertalen inhet Litouws, zonder daarbij de boodschap te verliezen.

Zaken doen in Litouwen

Net als in de andere Baltische staten is de euro de officiële munteenheid. Dit heeft ervoor gezorgd dat steeds meer bedrijven de weg naar Litouwen vinden. Sinds het jaar 2000 is het bruto binnenlands product meer dan verdubbeld. Zakendoen in Litouwen kan dus zeker een goed idee zijn. Je hebt er echter wel vertalingen voor nodig. Bij Lingohopper helpen we bedrijven met vertalingen van onder andere hun productinformatie, bedrijfsbrochures en websites in het Litouws.

Waarom Lingohopper als LITOUWS vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Litouwse vertaling

Om zaken te doen in Litouwen heb je de nodige kennis van de cultuur en geschiedenis van het land nodig. Onze vertalers zijn native speakers en zijn opgegroeid in de cultuur van Litouwen. Ze kunnen elke tekst dus perfect vertalen in het Litouws. Dit altijd met oog op culturele verschillen en de binnenlandse gewoonten.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij vertaalbureau Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Litouwse vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente vertaling in het Litouws garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Litouws te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Litouws

Naast translation memories maken we bij Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Litouws? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET LITOUWS

Frequent vertaalde talencombinaties met Litouws als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Litouws als brontaal zijn Litouws-Engels, Litouws-Ests, Litouws-Duits en Litouws-Nederlands.

Frequent vertaalde talencombinaties met Litouws als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Litouws als doeltaal zijn Engels-Litouws, Ests-Litouws, Duits-Litouws en Nederlands-Litouws.

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR Litouwse VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Litouws te laten vertalen

  • Onze vertalers vertalen ook jouw SEO-teksten in het Litouws.
  • Onze vertalers vertalen ook jouw Privacy policies in het Litouws.
  • Onze vertalers vertalen ook jouw Websites in het Litouws.
  • Onze vertalers vertalen ook jouw Persteksten in het Litouws.

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Estse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Russische vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Duitse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Finse vertalingen.

Litouwse vertaling nodig?

Vertrouw op Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Litouws. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.