Sloveens vertaalbureau

SLOVEENS VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Sloveens?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Sloveense vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Sloveense vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET SLOVEENS?

Slavisch land met Westers karakter

Slovenië is het meest westelijk gelegen Slavische land. Het ligt naast Italië en Oostenrijk en heeft daardoor heel wat westerse invloeden. Zo werd Slovenië al in 2004 lid van de Europese Unie. Tijdens de financiële crisis werd Slovenië erg hard getroffen, maar daar zijn ze 15 jaar later weer bovenop gekomen. Vooral de Sloveense bouwindustrie en het toerisme doen het erg goed.

Sloveens toerisme

In Slovenië is er voor elke toerist wat wils. De hoofdstad, Ljubljana, is prachtig voor cultuurliefhebbers. Het staat vol gebouwen uit de Barok. In het noorden van het land liggen de Alpen, die skiërs en wandelaars kunnen plezieren. In het zuiden heb je dan weer een meer Mediterraans gebied. Omdat het toerisme er niet megalomaan georganiseerd is, is het ook nog eens een zeer duurzaam land wat toerisme betreft.

Waarom Lingohopper als sloveens vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Sloveense vertaling

Slovenië is een land met enorm veel potentieel. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om zaken te doen in Slovenië. Om dit te doen heb je correcte Sloveense teksten nodig, met oog voor cultuur en nationale gewoontes. De Sloveense vertalers van Lingohopper zijn steeds moedertaalsprekers en zorgen voor een perfecte vertaling van jouw teksten.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij vertaalbureau Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Sloveense vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente vertaling in het Sloveens garanderen.

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Sloveens te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Sloveens

Naast translation memories maken we bij Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Sloveens? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET Sloveens

Frequent vertaalde talencombinaties met Sloveens als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Sloveens als brontaal zijn Sloveens-Engels, Sloveens-Italiaans en Sloveens-Frans

Frequent vertaalde talencombinaties met Sloveens als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Sloveens als doeltaal zijn Engels-Sloveens, Nederlands-Sloveens en Italiaans-Sloveens

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR Sloveens VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Sloveens te laten vertalen

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Italiaanse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Duitse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Kroatische vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Bosnische vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Griekse vertalingen.

Sloveense vertaling nodig?

Vertrouw op Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Sloveens. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.