Ests vertaalbureau

ESTS VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Ests?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Estse vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Estse vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET ESTS?

Geen Baltische taal

Het Estisch, of Ests, is niet bepaald verwant aan het Lets of Litouws. De taal lijkt wel op het Fins, wat de meeste Esten ook goed kunnen verstaan. Om goed te communiceren met een Est heb je een vertaling nodig van een native speaker. Omdat de taal zo uniek is, is het moeilijk om als buitenstaander te communiceren in het Ests. Het Ests heeft slechts 1 miljoen sprekers en is daarmee de derde kleinste taal van Europa. Enkel het IJslands en het Maltees worden door minder mensen gesproken.

Veel invloeden van andere talen

Wat het Ests ook zo uniek maakt, is dat het uit meerdere talen invloeden heeft. Zowel het oude Germaans, het Baltisch als het Slavisch hebben hun stempel gedrukt op het huidige Ests. Er zijn leenwoorden uit meerdere andere talen, zelfs uit het Nederlands. Al deze invloeden en leenwoorden maken van het Ests een unieke talenmix die je met de paplepel moet binnenkrijgen om ze helemaal te beheersen.

De Estse economie

De economie van Estland doet het best goed. Sinds de economische liberalisering in de jaren ’90 is de Estse economie erg gegroeid. In 2014 stond Estland op plek 12 van de 27 meest concurrerende economieën van de EU, voor Spanje en Portugal. Sinds 2011 betaalt men in Estland met de Euro. Ook vandaag doet de Estse economie het erg goed.

Waarom Lingohopper als Ests vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Estse vertaling

Wil je communiceren met Esten, zul je dat waarschijnlijk in het Ests moeten doen. Esten kunnen wel Fins begrijpen, maar stellen het op prijs als ze in hun landstaal worden aangesproken. Zorg daarom voor een kwalitatieve vertaling van jouw drukwerk, artikels en websites gericht naar een Ests publiek. Bij vertaalbureau Lingohopper worden jouw teksten vertaald door professionele vertalers met Ests als moedertaal.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Estse vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente vertaling in het Ests garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Ests te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Ests

Naast translation memories maken we bij Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Ests? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET ESTS

Frequent vertaalde talencombinaties met Ests als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Ests als brontaal zijn Ests-Pools, Ests-Engels en Ests-Duits.

Frequent vertaalde talencombinaties met Ests als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Ests als doeltaal zijn Engels-Ests, Duits-Ests en Frans-Ests.

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR ESTSE VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Ests te laten vertalen

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Finse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Poolse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Deense vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Duitse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Zweedse vertalingen.

Estse vertaling nodig?

Vertrouw op Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Ests. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.