Turks vertaalbureau

TURKS VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Turks?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Turkse vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Turkse vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET TURKS?

Breder verspreid dan enkel Turkije

Het Turks is de officiële landstaal in Turkije en een van de officiële talen in Cyprus en enkele delen van Noord-Macedonië en Roemenië. Maar verspreid over grote delen van Europa vind je Turkse immigranten die het Turks nog steeds spreken en schrijven. Turkse vertalingen komen dus niet enkel van pas in Turkije, maar het helpt ook om Turken doorheen heel Europa aan te spreken.

De Turkse economie

Turkije wint meer en meer aan populariteit bij Europese bedrijven. De groeiende economie is interessant om zaken te doen. De Turkse economie hoort bij de 20 grootste economieën ter wereld en is erg stabiel. Hierdoor zien we dat steeds meer Europese bedrijven hun pijlen richten op de Turkse markt. Perfecte Turkse vertalingen zijn hierbij cruciaal.

Waarom Lingohopper als TURKS vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Turkse vertaling

Turken zijn veelal gehecht aan hun land, cultuur en taal. Zakendoen in Turkije kun je dus best doen met perfecte Turkse vertalingen. Een perfecte Turkse vertaling toont professionaliteit aan en vermijdt misverstanden. De Turkse vertalingen worden bij vertaalbureau Lingohopper altijd verzorgd door professionele vertalers met Turks als moedertaal. Zo garanderen we perfect vertaalde teksten die ook cultureel op de nodige manieren zijn aangepast.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij vertaalbureau Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Turkse vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente vertaling in het Turks garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Turks te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Turks

Naast translation memories maken we bij vertaalbureau Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Turks? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET TURKS

Frequent vertaalde talencombinaties met Turks als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Turks als brontaal zijn Turks-Engels, Turks-Duits, Turks-Nederlands en Turks-Frans.

Frequent vertaalde talencombinaties met Turks als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Turks als doeltaal zijn Engels-Turks, Duits-Turks, Nederlands-Turks en Frans-Turks.

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR TURKSE VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Turks te laten vertalen

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Arabische vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Duitse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Griekse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Bulgaarse vertalingen.

Turkse vertaling nodig?

Vertrouw op vertaalbureau Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Turks. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.