Hebreeuws vertaalbureau

HEBREEUWS VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Hebreeuws?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Hebreeuwse vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Hebreeuwse vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET HEBREEUWS?

De taal van de joodse gemeenschap

Het Hebreeuws wordt gezien als de moedertaal van het jodendom. De Thora is geschreven in het Klassiek Hebreeuws. Vandaag spreekt en schrijft men het Modern Hebreeuws of Ivriet. Er zijn grote verschillen tussen de twee soorten. In de moderne staat Israël is het Hebreeuws de officiële taal. Men spreekt er ook erg goed Engels, maar het kan zeker een goed idee zijn om bepaalde documenten in het Hebreeuws te laten vertalen.

Een compleet andere taal

Er zijn vrijwel geen gelijkenissen tussen het Hebreeuwse en het Latijnse schrift. Het Hebreeuws maakt gebruik van een ander alfabet en de leesrichting is van rechts naar links. Als buitenstaander een volledig correcte tekst schrijven of vertalen in het Hebreeuws is een haast onmogelijke opgave. Daarom worden teksten bij vertaalbureau Lingohopper steeds vertaald door moedertaalsprekers.

Waarom Lingohopper als HEBREEUWS vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Hebreeuwse vertaling

Een correcte, zakelijke Hebreeuwse tekst schrijven zonder Hebreeuws als moedertaal te hebben is bijna ondoenbaar. De Hebreeuwse vertalers van vertaalbureau Lingohopper hebben Hebreeuws als moedertaal en hebben de taal dus volledig onder de knie. Ze zijn ook opgegroeid in de cultuur en kunnen die cultuurverschillen meenemen in de vertaling. Zo zijn je teksten niet enkel correct vertaald naar het Hebreeuws, maar ook nog eens volledig cultureel aangepast.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij vertaalbureau Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Hebreeuwse vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente vertaling in het Hebreeuws garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Hebreeuws te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Hebreeuws

Naast translation memories maken we bij vertaalbureau Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Hebreeuws? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET HEBREEUWS

Frequent vertaalde talencombinaties met Hebreeuws als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Hebreeuws als brontaal zijn Hebreeuws-Engels, Hebreeuws-Nederlands, Hebreeuws-Frans en Hebreeuws-Spaans.

Frequent vertaalde talencombinaties met Hebreeuws als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Hebreeuws als doeltaal zijn Engels-Hebreeuws, Frans-Hebreeuws, Nederlands-Hebreeuws en Spaans-Hebreeuws.

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR Hebreeuwse VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Hebreeuws te laten vertalen

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Japanse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Arabische vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Engelse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Chinese vertalingen.

Hebreeuwse vertaling nodig?

Vertrouw op vertaalbureau Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Hebreeuws. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.