Servisch vertaalbureau

SERVISCH VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Servisch?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Servische vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Servische vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET SERVISCH?

De verspreiding van het Servisch

Servisch is logischerwijs de officiële landstaal van Servië. De taal wordt echter ook gesproken in een groot deel van Bosnië en Herzegovina, namelijk de Servische Republiek. Daarnaast spreekt men Servisch in buurlanden Kosovo, Kroatië en Montenegro. In totaal zijn er zo’n 12 miljoen mensen die Servisch spreken.

Het Servisch maakt ook gebruik van zowel een Latijns als een Cyrillisch alfabet, wat de taal toegankelijker maakt. Het Latijns alfabet wordt in Servië gezien als moderner. Toch is het Cyrillisch alfabet nog steeds dominant. Om schriftelijk te communiceren in het Servisch gebruik je best het alfabet dat geschikt is voor jouw boodschap. Bij Lingohopper zorgen we ervoor dat jouw teksten vertaald worden door native speakers. Deze vertalers zijn opgegroeid in Servië en weten dus perfect welke onderwerpen op welke manier vertaald moeten worden.

Groeiend land

Servië is pas onafhankelijk sinds 2006, toen het zich afsplitste van Montenegro. Sindsdien doet het land veel inspanningen om economisch te groeien. Het land staat ook op de wachtlijst om toe te treden tot de Europese Unie, maar daarvoor moeten ze nog enkele stappen ondernemen.

Waarom Lingohopper als servisch vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Servische vertaling

In Servië kun je nog altijd het beste zakendoen in het Servisch. In de grote steden spreekt men wel al een woordje Engels, maar Serviërs verkiezen toch het Servisch als taal om zaken te doen. Je moet hierbij wel opletten met enkele gevoelige onderwerpen. Zo erkennen veel Serviërs Kosovo nog niet als onafhankelijk land. Ook de juiste keuze van alfabet kan je communicatie vlotter doen verlopen. De professionele Servische vertalers van Lingohopper zorgen voor vertalingen die perfect passen binnen de situatie en het onderwerp. Onze Servische vertalers hebben steeds Servisch als moedertaal.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij vertaalbureau Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Servische vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente vertaling in het Servisch garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Servisch te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Servisch

Naast translation memories maken we bij Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Servisch? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET Servisch

Frequent vertaalde talencombinaties met Servisch als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Servisch als brontaal zijn Servisch-Russisch, Servisch-Engels, Servisch-Duits en Servisch-Nederlands.

Frequent vertaalde talencombinaties met Servisch als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Servisch als doeltaal zijn Engels-Servisch, Nederlands-Servisch, Duits-Servisch en Frans-Servisch.

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR servische VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Servisch te laten vertalen

  • Onze vertalers vertalen ook jouw Persteksten in het Servisch.
  • Onze vertalers vertalen ook jouw Magazines in het Servisch.
  • Onze vertalers vertalen ook jouw E-mails in het Servisch.
  • Onze vertalers vertalen ook jouw Algemene voorwaarden in het Servisch.

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Duitse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Russische vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Kroatische vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Bosnische vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Roemeense vertalingen.

Servische vertaling nodig?

Vertrouw op Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Servisch. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.