Koreaans vertaalbureau

KOREAANS VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Koreaans?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Koreaanse vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Koreaanse vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET KOREAANS?

Zakendoen in een snel groeiende economie

De Koreaanse economie groeit de laatste jaren erg hard. Na de splitsing van Noord- en Zuid-Korea bleef het Noorden achter met de meeste industrie en het Zuiden met de meeste landbouw en arbeidskrachten. Sindsdien bouwde Zuid-Korea een erg mooie economie uit met multinationals als Hyundai, Samsung en LG. Er wordt steeds meer zakengedaan tussen westerse bedrijven en bedrijven in Zuid-Korea. Hierbij zijn correcte Koreaanse vertalingen van bijvoorbeeld contracten en bedrijfsbrochures cruciaal.

Een compleet andere taal

Er zijn vrijwel geen gelijkenissen tussen het Koreaanse en het Latijnse schrift. Het Koreaans maakt gebruik van een compleet ander alfabet. Als buitenstaander een volledig correcte tekst schrijven of vertalen in het Koreaans is een haast onmogelijke opgave. Daarom worden teksten bij vertaalbureau Lingohopper steeds vertaald door moedertaalsprekers.

Waarom Lingohopper als Koreaans vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Koreaanse vertaling

Een correcte, zakelijke Koreaanse tekst schrijven zonder Koreaans als moedertaal te hebben is bijna ondoenbaar. De Koreaanse vertalers van vertaalbureau Lingohopper hebben Koreaans als moedertaal en hebben de taal dus volledig onder de knie. Ze zijn ook opgegroeid in de cultuur en kunnen die cultuurverschillen meenemen in de vertaling. Zo zijn je teksten niet enkel correct vertaald in het Koreaans, maar ook nog eens volledig cultureel aangepast.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij vertaalbureau Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Koreaanse vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente vertaling in het Koreaans garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Koreaans te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Koreaans

Naast translation memories maken we bij vertaalbureau Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Koreaans? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET Koreaans

Frequent vertaalde talencombinaties met Koreaans als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Koreaans als brontaal zijn Koreaans-Engels, Koreaans-Japans, Koreaans-Chinees en Koreaans-Duits.

Frequent vertaalde talencombinaties met Koreaans als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Koreaans als doeltaal zijn Engels-Koreaans, Japans-Koreaans, Chinees-Koreaans en Duits-Koreaans.

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR Koreaanse VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Koreaans te laten vertalen

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Chinese vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Japanse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Russische vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Thaise vertalingen.

Koreaanse vertaling nodig?

Vertrouw op vertaalbureau Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Koreaans. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.