Handleiding vertalen

Handleiding vertalen

Wil jij een handleiding laten vertalen?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en hebben veel ervaring met het vertalen van handleidingen en andere technische teksten.

AANDACHTSPUNTEN BIJ HET VERTALEN VAN EEN HANDLEIDING

Verplichte vertaling van handleiding

Het is verplicht voor bedrijven om handleidingen te vertalen in minstens één van de officiële talen van de Europese Gemeenschap. Een perfecte vertaling is dan zeker een meerwaarde. Het product kan makkelijker gebruikt worden door je klanten. Daarnaast komt een slecht vertaalde handleiding onprofessioneel en misschien zelfs onbetrouwbaar over.

Duidelijkheid en logische opbouw

Als je een product wil verkopen aan anderstaligen, zul je ook je handleiding moeten vertalen. Een handleiding is zo duidelijk en logisch mogelijk, maar toch compact geschreven. De informatie en instructies in een handleiding moeten ook in de vertaling duidelijk en compact zijn. Hiervoor is een creatieve vertaling nodig. De professionele vertalers van Lingohopper hebben al tal van handleidingen vertaald en kunnen dus perfect jouw handleiding duidelijk en compact vertalen.

Volledig vertaald met juiste termen

Een onvolledige handleiding, daar heeft je klant niet veel aan. Een handleiding moet volledig en nauwkeurig vertaald zijn. Daarbij komt ook kijken dat productspecifieke termen begrijpbaar vertaald moeten worden. Sommige termen kunnen letterlijk vertaald worden, maar anderen hebben een specifieke vertaling nodig die het best gekend is in de doeltaal. De vertalers van Lingohopper zijn steeds native speakers. Zij weten dus perfect welke termen gangbaar zijn.

Hoe vertaalt lingohopper jouw HANDLEIDING?

Vaktermen en structuur van de handleiding analyseren

Om een handleiding perfect te vertalen, moet je ook specifieke vaktermen goed kunnen vertalen. Daarnaast moet de structuur en de opbouw van de handleiding dezelfde blijven. De handleiding moet immers een logisch geheel vormen voor de doelgroep. Daarom bekijken we eerst aan welke vaktermen extra aandacht moet worden besteed. Specifieke voorkeuren voor de vertaling van vaktermen worden opgenomen in een persoonlijk glossarium.

De handleiding vertalen

Nadat we de vaktermen en de structuur van de handleiding geanalyseerd hebben, gaan we over tot de effectieve vertaling. De vertalingen gebeuren steeds door native speakers. We vertalen de handleiding op zo’n manier dat hij duidelijk en logisch opgebouwd is. Bij elke vertaling houden we ook rekening met jouw specifieke wensen voor de vertaling. Misschien is er een term die je op een bepaalde manier wilt laten vertalen? Geen probleem. Wij zetten al je vertaalvoorkeuren in je glossarium zodat elke tekst vertaald wordt zoals jij dat wil.

De vertaalde handleiding zo compact mogelijk maken

Een handleiding is best zo compact mogelijk, maar moet uiteraard wel de nodige informatie bevatten. Daarom kijken we achteraf of we de vertaalde handleiding nog compacter kunnen maken. Onze vertalers hebben jarenlange ervaring in het vertalen van handleidingen en andere technsiche teksten. Ze kunnen jouw handleiding dus perfect vertalen zodat hij duidelijk, logisch opgebouwd en toch compact is.

Controle van de vertaalde handleiding

Zelfs de beste vertaler kan soms een foutje maken. Daarom controleren we de vertaalde handleidingen altijd nog eens. We controleren de vertalingen aan de hand van moderne vertaalsoftware op onder andere dubbele vertalingen. Zo kunnen we jou een perfecte vertaling garanderen.

WIE VERTAALT JOUW HANDLEIDING?

Professionele vertalers met de doeltaal als moedertaal

Alle teksten worden vertaald door professionele vertalers met de doeltaal als moedertaal. Native speakers kunnen termen, uitdrukkingen en achterliggende gedachten het beste vertalen. Zo behoudt de handleiding alle informatie en een logische opbouw.

IN DEZE TALEN WORDEN DE MEESTE HANDLEIDINGEN VERTAALD

De meest populaire talen om handleidingen in te vertalen:

ANDERE ONDERWERPEN

Een handleiding laten vertalen?

Vertrouw op Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde handleidingen. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.