Oekraïens vertaalbureau

OEKRAÏENS VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Oekraïens?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Oekraïense vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Oekraïense vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET OEKRAÏENS?

Groot bereik

Het Oekraïens wordt tamelijk veel gesproken in Oost-Europa. De taal wordt gesproken in Oekraïne, maar ook in onder andere Moldavië, Rusland en Wit-Rusland. Deze verspreiding brengt het totaal aantal mensen dat Oekraïens spreekt op zo’n 40 miljoen. Het Oekraïens is ook nauw verwant aan het Russisch. Ze gebruiken beiden het cyrillisch alfabet, al is die wat aangepast in het Oekraïens. Om goed voor de dag te komen als bedrijf in Oekraïne moet je communicatie in correct Oekraïens zijn. Lingohopper helpt bedrijven om hun teksten te vertalen naar het Oekraïens om er makkelijker zaken te kunnen doen. Of het nu om bedrijfsbrochures, webteksten of handleidingen gaat.

De Oekraïense economie

De economie in Oekraïne draait vooral op het winnen van grondstoffen, zoals chemicaliën, landbouwproducten en metalen. Veel Europese ontginningsbedrijven vinden daarom tegenwoordig sneller de weg naar Oekraïne.

Waarom Lingohopper als OEKRAÏENS vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Oekraïense vertaling

Om zaken te doen in Oekraïne heb je de nodige kennis van de cultuur en geschiedenis van het land nodig. Zeker met de spanningen van de afgelopen jaren in het land zijn sommige topics taboe. Onze vertalers zijn native speakers en zijn opgegroeid in de Oekraïense cultuur. Ze zijn helemaal mee met de huidige situatie in het land en kunnen elke tekst dus perfect vertalen in het Oekraïens. Dit altijd met oog op culturele verschillen en de binnenlandse gewoonten.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij vertaalbureau Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Oekraïense vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente vertaling in het Oekraïens garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Oekraïens te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assited Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Oekraïens

Naast translation memories maken we bij Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Oekraïens? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET Oekraïens

Frequent vertaalde talencombinaties met Oekraïens als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Oekraïens als brontaal zijn Oekraïens-Engels, Oekraïens-Duits en Oekraïens-Russisch.

Frequent vertaalde talencombinaties met Oekraïens als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Oekraïens als doeltaal zijn Engels-Oekraïens, Duits-Oekraïens en Russisch-Oekraïens.

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR oekraïense VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Oekraïens te laten vertalen

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Russische vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Letse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Litouwse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Duitse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Finse vertalingen.

Oekraïense vertaling nodig?

Vertrouw op Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Oekraïens. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.