Roemeens vertaalbureau

ROEMEENS VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Roemeens?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Roemeense vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Roemeense vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET ROEMEENS?

Land in wederopstanding

De Roemeense economie kende een erg slechte periode tijdens de financiële crisis van 2009. De economie draaide tot dan toe grotendeels op export, maar door de crisis zakte die in mekaar. Het kostte twee leningen bij Europa en enkele hervormingen voordat de Roemeense economie terug boven water kwam. Vandaag is de Roemeense economie aan het groeien. Niet enkel op export, maar ook op de interne economie en op toerisme. Roemenië kan dus een zeer interessant handelsgebied zijn met oog op de toekomst. Om goed handel te kunnen voeren in Roemenië heb je wel correcte vertalingen nodig.

Toerisme in Roemenië

De laatste jaren zette Roemenië meer in op toerisme. Er werden grote nationale parken aangelegd en er zijn meerdere toeristische plaatsen die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staan.

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

Waarom Lingohopper als roemeens vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Roemeense vertaling

Omdat Roemenië nog wat op de achtergrond staat wat handel en internationale economie betreft, kan dit de uitgelezen mogelijkheid zijn om zaken te doen in Roemenië. Met oog op de toekomst kunnen bedrijven nu al beginnen met het kneden van zakenrelaties. Hiervoor zijn correcte Roemeense vertalingen nodig met aandacht voor de cultuur en de gang van zaken in Roemenië. De Roemeense vertalers van Lingohopper zijn allemaal moedertaalsprekers en kunnen jouw teksten dus perfect vertalen in het Roemeens.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij vertaalbureau Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Roemeense vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente vertaling in het Roemeens garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Roemeens te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Roemeens

Naast translation memories maken we bij Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Roemeens? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET roemeens

Frequent vertaalde talencombinaties met Roemeens als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Roemeens als brontaal zijn Roemeens-Duits, Roemeens-Nederlands en Roemeens-Engels.

Frequent vertaalde talencombinaties met Roemeens als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Roemeens als doeltaal zijn Duits-Roemeens, Nederlands-Roemeens en Engels-Roemeens.

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR roemeense VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Roemeens te laten vertalen

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Duitse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Russische vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Hongaarse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Oekraïense vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Servische vertalingen.

Roemeense vertaling nodig?

Vertrouw op Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Roemeens. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.