Japans vertaalbureau

JAPANS VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Japans?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Japanse vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Japanse vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET JAPANS?

Veel sprekers en sterke economie

Het Japans is de officiële landstaal voor een kleine 130 miljoen Japanners. Andere talen zijn weinig tot niet gekend. Om zakelijk te communiceren in Japan heb je dus zeker correcte Japanse vertalingen nodig. Japan heeft een wereldeconomie waar veel westerse landen zaken mee willen doen. Juiste Japanse vertalingen kunnen hierbij helpen.

Een compleet andere taal

Er zijn vrijwel geen gelijkenissen tussen het Japanse en het Latijnse schrift. Het Japans maakt gebruik van een ander alfabet en de leesrichting is van rechts naar links. Als buitenstaander een volledig correcte tekst schrijven of vertalen in het Japans is een haast onmogelijke opgave. Daarom worden teksten bij vertaalbureau Lingohopper steeds vertaald door moedertaalsprekers.

Waarom Lingohopper als JAPANS vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Japanse vertaling

Een correcte, zakelijke Japanse tekst schrijven zonder Japans als moedertaal te hebben is bijna ondoenbaar. De Japanse vertalers van vertaalbureau Lingohopper hebben Japans als moedertaal en hebben de taal dus volledig onder de knie. Ze zijn ook opgegroeid in de cultuur en kunnen die cultuurverschillen meenemen in de vertaling. Zo zijn je teksten niet enkel correct vertaald in het Japans, maar ook nog eens volledig cultureel aangepast.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij vertaalbureau Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Japanse vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente vertaling in het Japans garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Japans te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Japans

Naast translation memories maken we bij vertaalbureau Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Japans? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET JAPANS

Frequent vertaalde talencombinaties met Japans als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Japans als brontaal zijn Japans-Engels, Japans-Duits, Japans-Spaans en Japans-Nederlands

Frequent vertaalde talencombinaties met Japans als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Japans als doeltaal zijn Engels-Japans, Duits-Japans, Spaans-Japans en Nederlands-Japans

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR JAPANSE VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Japans te laten vertalen

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Chinese vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Russische vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Engelse vertalingen.
  • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Thaise vertalingen.

Japanse vertaling nodig?

Vertrouw op vertaalbureau Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Japans. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.