Kroatisch vertaalbureau

KROATISCH VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Kroatisch?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Kroatische vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Koratische vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET KROATISCH?

Kroatië is een toeristische trekpleister

De Kroatische economie draait vooral op toerisme en de daarbij horende dienstensector. Kroatië ligt voor een stuk aan de voet van de Alpen en heeft een lange kustlijn aan de Adriatische Zee. Deze zaken zorgen samen met enkele grote culturele steden voor veel toerisme vanuit heel Europa. Steeds meer bedrijven uit de toeristische sector willen hierop inspelen en laten daarvoor brochures, folders en websites vertalen uit het Kroatisch.

Meer bedrijven vestigen zich in Kroatië

Door de huidige economische groei van de Balkanlanden zijn er steeds meer West-Europese bedrijven die zich er vestigen. Kroatië is een van de populairste bestemmingen voor bedrijven, omdat het nog relatief kort bij West-Europa ligt. Om deze uitbreiding in goede banen te leiden laten deze bedrijven hun productinformatie, privacy policy en verkoopsvoorwaarden steeds vaker vertalen in het Kroatisch bij vertaalbureau Lingohopper.

Waarom Lingohopper als Kroatisch vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Kroatische vertaling

De geschiedenis van Kroatië ligt nogal gevoelig bij de Kroatische bevolking. Je moet dus zeer voorzichtig zijn bij het gebruik van bepaalde woorden en uitdrukkingen. Bij Lingohopper worden je teksten vertaald door professionele vertalers met Kroatisch als moedertaal. Zij weten wat kan en wat niet kan in Kroatië en zorgen voor een tekst die door alle Kroaten gesmaakt kan worden.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Kroatische vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente vertaling in het Kroatisch garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Kroatisch te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Kroatisch

Naast translation memories maken we bij Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Kroatisch? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET KROATISCH

Frequent vertaalde talencombinaties met Kroatisch als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Kroatisch als brontaal zijn Kroatisch-Engels, Kroatisch-Duits en Kroatisch-Nederlands.

Frequent vertaalde talencombinaties met Kroatisch als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Kroatisch als doeltaal zijn Engels-Kroatisch, Duits-Kroatisch en Nederlands-Kroatisch.

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR KROATISCHE VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Kroatisch te laten vertalen

 • Onze vertalers vertalen ook jouw Brochures in het Kroatisch.
 • Onze vertalers vertalen ook jouw Websites in het Kroatisch.
 • Onze vertalers vertalen ook jouw SEO-teksten in het Kroatisch.
 • Onze vertalers vertalen ook jouw Advertenties in het Kroatisch.
 • Onze vertalers vertalen ook jouw Privacy policy in het Kroatisch.
 • Onze vertalers vertalen ook jouw Algemene voorwaarden in het Kroatisch.

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

 • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Hongaarse vertalingen.
 • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Sloveense vertalingen.
 • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Bosnische vertalingen.
 • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Griekse vertalingen.
 • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Italiaanse vertalingen.

Kroatische vertaling nodig?

Vertrouw op Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Kroatisch. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.