Fins vertaalbureau

FINS VERTAALBUREAU

Een tekst laten vertalen in het Fins?
Laat dat maar aan een van onze professionele vertalers over. Onze Finse vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en zorgen voor nauwkeurige Finse vertalingen.

WAAROM VERTALEN IN HET FINS?

Unieke taal zonder veel externe invloeden

Het Fins is een taal waar je weinig uit kunt afleiden als je zelf geen Fins spreekt. Het heeft weinig leenwoorden uit andere talen en kent weinig invloeden van andere talen. Het Fins en het Hongaars waren in de geschiedenis wel nauw verwant aan elkaar, maar toch kunnen Finnen en Hongaren elkaar niet verstaan. Om goed te communiceren in Finland ben je dus maar beter voorbereid met correcte vertalingen.

Finnen zijn to the point

Wanneer Finnen over zaken praten, kiezen ze hun woorden zorgvuldig uit zodat alles efficiënt gecommuniceerd wordt. Ze houden niet van irrelevante praatjes en willen zo snel mogelijk ter zake komen. Juist daarom is het zo belangrijk om vertalingen te laten doen door moedertaalsprekers. De professionele vertalers van Lingohopper kennen de Finse cultuur en gebruiken door en door.

Waarom Lingohopper als fins vertaalbureau?

Professionele vertalers en native speakers voor jouw Finse vertaling

Om zakelijk of commercieel te communiceren met Finnen heb je correcte Finse vertalingen nodig. Niet enkel de zinnen op zich moeten juist vertaald zijn, ook de context en de culturele verschillen moeten in rekening gehouden worden. Bij Lingohopper worden jouw teksten vertaald door professionele Finse vertalers met Fins als moedertaal. Zo zijn jouw Finse teksten perfect afgestemd op de boodschap, de ontvanger en de context.

Kwaliteitscontrole

Vergissen is menselijk. Zelfs de beste vertalers maken nu en dan een foutje. Daarom kun je bij vertaalbureau Lingohopper rekenen op een uitgebreide kwaliteitscontrole van jouw Finse vertaling. Zo kunnen wij een correcte, consequente vertaling uit het Fins garanderen.

Moderne vertaaltechnieken

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van moderne vertaalsoftware om jouw tekst niet alleen zo perfect maar ook zo efficiënt mogelijk in het Fins te vertalen. Vertaalsoftware wordt ook vaak een CAT tool genoemd. CAT staat dan voor Computer Assisted Translation. CAT tools zijn geen automatische vertaalmachines, maar helpen de vertaler bij het vertalen. De belangrijkste onderdelen van CAT tools zijn vertaalgeheugens (translation memories) en woordenlijsten (glossaries).

Vertaalgeheugens of translation memories

Vertaalbureau Lingohopper maakt gebruik van vertaalgeheugens of translation memories om vertalingen sneller en dus voordeliger te kunnen maken. Vertaalgeheugens zijn een tool die stukjes uit eerder gemaakte vertalingen onthoudt. Die stukjes vertaling kunnen dan hergebruikt worden in een volgende vertaling te maken. Vertaalgeheugens komen dus ook de consistentie van een reeks vertalingen ten goede. Niettemin moeten hergebruikte stukjes vertaling steeds gecontroleerd worden. Een zelfde stukje tekst kan in verschillende contexten immers een heel andere betekenis hebben en dat weet de software niet. Daarom zorgt Lingohopper steeds voor een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Glossaria om elke term juist te vertalen in het Fins

Naast translation memories maken we bij Lingohopper ook gebruik van glossaria. Dit zijn woordenlijsten waarin de vertalingen van specifieke woorden, termen of uitdrukkingen staan. Zijn er in jouw vakgebied specifieke termen die moeilijk te vertalen zijn in of uit het Fins? Of wil jij een woord steeds op een bepaalde manier vertalen? Dan zetten wij dit in jouw glossarium. Zo kunnen we tijdens het vertalen jouw vertaalwensen steeds makkelijk toepassen.

Wil jij eens GRATIS proeven van onze vertaalkwaliteit?

Stuur ons dan je brontekst (<300 woorden) en wij sturen je onze top-notch vertaling ter beoordeling toe.
Proef en overtuig jezelf!

MEEST VOORKOMENDE TALENPAREN MET HET FINS

Frequent vertaalde talencombinaties met Fins als brontaal

De meest voorkomende talencombinaties met Fins als brontaal zijn Fins-Engels, Fins-Duits, Fins-Nederlands en Fins-Russisch.

Frequent vertaalde talencombinaties met Fins als doeltaal

De meest voorkomende talencombinaties met Fins als doeltaal zijn Engels-Fins, Duits-Fins, Nederlands-Fins en Russisch-Fins.

VAAK VERTAALDE ONDERWERPEN VOOR FINSE VERTALINGEN

Populaire onderwerpen om in het Fins te laten vertalen

 • Onze vertalers vertalen ook jouw Brochures in het Fins.
 • Onze vertalers vertalen ook jouw SEO-webteksten in het Fins.
 • Onze vertalers vertalen ook jouw Advertenties in het Fins.
 • Onze vertalers vertalen ook jouw Verkoopsvoorwaarden in het Fins.
 • Onze vertalers vertalen ook jouw Cv’s in het Fins.
 • Onze vertalers vertalen ook jouw E-mails in het Fins.

ANDERE TALEN

Deze talen kunnen ook interessant zijn voor jou

 • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Duitse vertalingen.
 • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Zweeds vertalingen.
 • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Noors vertalingen.
 • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Deens vertalingen.
 • Vertaalbureau Lingohopper maakt ook jouw Russisch vertalingen.

Finse vertaling nodig?

Vertrouw op Lingohopper voor nauwkeurig vertaalde teksten in en uit het Fins. Doe gratis een prijsaanvraag en samen kijken we hoe we jouw vertaalproject het beste kunnen aanpakken.