Sint-Truiden

over onze vertaalpartner

Stad Sint-Truiden

Sint-Truiden is een Limburgse stad met ruim 40 000 inwoners. De stad staat bekend om zijn fruitteelt en de vele kerken, kloosters, abdijen en kastelen. Ook het stadhuis van Sint-Truiden is een bezienswaardigheid. Het gebouw dateert van de 14e eeuw en werd recentelijk volledig gerenoveerd.

Doelstelling

Boek ‘Het stadhuis van Sint-Truiden’

In 2018 bracht de stad een boek uit over de geschiedenis en de renovaties van het stadhuis. Op deze manier wil de stad zijn inwoners en toeristen meer inzicht geven in de stadscultuur en -geschiedenis. Het boek werd vertaald in vier talen door Lingohopper.

Wat deden we?

Brontalen en doeltalen

Nederlands – Duits
Nederlands – Engels
Nederlands – Spaans
Nederlands – Frans

Vertaling boek ‘Het stadhuis van Sint-Truiden’

Lingohopper verzorgde de vertaling van het boek in vier talen: Duits, Engels, Spaans en Frans. We vertaalden het volledige boek, zodat alle historische en technische informatie perfect behouden bleef. Het boek werd, net als elke tekst,vertaald door moedertaalsprekers. Zo kunnen we een perfecte vertaling aanbieden, afgestemd op de nieuwe doelgroep.

Sint-Truiden